Opis
Fresubin Protein Energy Drink, płyn o smaku waniliowym, 4 x 200 ml
Żywność specjalnego przeznaczenia medycznego.
Fresubin Protein Energy Drink to dietetyczny środek spożywczy specjalnego przeznaczenia medycznego do postępowania dietetycznego u pacjentów neurologicznych, zwłaszcza w podeszłym wieku, z odleżynami oraz trudno gojącymi się ranami.
Fresubin Protein Energy Drink to wysokoenergetyczna (1,5 kcal/ml) i bogatobiałkowa (27 en%) dieta, dostarczająca 300 kcal i 20 g białka w jednym opakowaniu. Zawiera argininę i glutaminę oraz śladowe ilości błonnika z kakao. Fresubin Protein Energy Drink nie zawiera glutenu, syropu glukozowego oraz jest klinicznie wolny od laktozy. Jest gotową do użycia dietą umożliwiającą picie bezpośrednio z butelki.
Smak waniliowy.
Skład
Woda, białko mleka, oleje roślinne (olej słonecznikowy, olej rzepakowy), maltodekstryna, sacharoza, aromaty, cytrynian potasu, barwnik: proszek z buraków, emulgatory (E 471, lecytyna sojowa), aromat, chlorek sodu, witamina C, tlenek magnezu, cytrynian magnezu, pirofosforan żelaza, siarczan cynku, niacyna, chlorek manganu, witamina E, kwas pantotenowy, siarczan miedzi, witamina B2, witamina B6, fluorek sodu, witamina B1, beta-karoten, witamina A, kwas foliowy, chlorek chromu, molibdenian sodu, jodek potasu, selenin sodu, witamina K1, biotyna, witamina D3, witamina 12.
Właściwości
Fresubin Protein Energy Drink: kompletna dieta wysokoenergetyczna (1,5 kcal/ml), bogata w białko (27 en%), przeznaczona do żywienia drogą doustną. odpowiedni jako jedyne źródło pożywienia.
Przeznaczenie
Środek spożywczy Fresubin Protein Energy Drink przeznaczony jest do postępowania dietetycznego u osób zagrożonych niedożywieniem lub niedożywionych, w szczególności ze zwiększonym zapotrzebowaniem na białko i energię.
Sposób użycia
Spożycie powinno być ustalane przez personel medyczny w zależności od indywidualnego zapotrzebowania pacjenta.
Zalecane podawanie w żywieniu uzupełniającym: 2-3 butelki (600-900 kcal)/dobę lub całkowitym: 4-5 butelek (1200-1500 kcal)/dobę.
Pić powoli.
Najlepiej podawać produkt schłodzony.