Opis
Działanie:
Standaryzowany wyciąg z liści morwy białej wspomaga prawidłowe funkcjonowanie gospodarki węglowodanowej organizmu. Dzięki temu wpływa korzystnie na utrzymanie prawidłowego poziomu cukru we krwi. Substancje zawarte w wyciągu z liści morwy białej pomagają w hamowaniu aktywności enzymów odpowiedzialnych za rozkład przyjętych z pokarmem złożonych węglowodanów. Zahamowanie aktywności tych enzymów, prowadzi do opóźnienia wchłaniania glukozy oraz utrzymania prawidłowego poziomu cukru we krwi.
Kora cynamonowca wywiera korzystny wpływ na działanie glukozy, przez co wspomaga utrzymanie prawidłowego poziomu cukru we krwi.
Chrom wspiera metabolizm makroskładników takich jak węglowodany, tłuszcze oraz białka. Przyczynia się do utrzymania właściwego poziomu cukru we krwi.
Skład:
Maksymalna porcja dzienna 20 ml (4 łyżeczki)zawiera:
Wyciąg z liści morwy białej standaryzowany do zawartości 1% 1-deoxynoiromycyny 500 mg
Wyciąg z kory cynamonowca 200 mg
Chrom 40 µg (100% RDA*)
% zalecanego dziennego spożycia
Składniki:
woda, erytrytol (substancja zagęszczająca), izomaltuloza*, wyciąg z liści morwy białej (Morus alba), wyciąg z kory cynamonowca (Cinnamomum verum), kwas cytrynowy (regulator kwasowości), sorbinian potasu (substancja konserwująca), chrom (chlorek chromu).
*izomaltuloza jest źródłem glukozy i fruktozy.
Dawkowanie:
10 ml (2 łyżeczki) dwa razy dziennie przed posiłkiem.