Opis
OPIS PRODUKTU
Preparat reprezentuje najnowsze osiągnięcia w dziedzinie technologii produkcji oraz biochemii suplementów probiotycznych.
Szczepy bakterii oferowane przez Solgara są żywe. Wszystkie szczepy wykonywane są z pierwszego pasażu.
Szczepy bakterii stosowane przez firmę Solgar są odporne na wysoki poziom kwasowości żołądka, ale w celu uzyskania dodatkowej ochrony produktów z tej serii zastosowano kapsułkowanie w mikrokapsułki z matrycy polisacharydowej, która zwiększa ich możliwości przeżycia w układzie pokarmowym.
Kapsułka rozpuszcza się bardzo szybko, a żel polisacharydowy w kapsułce tworzy matrycę ochronną wokół bakterii. Żel ten jest odporny na kwas żołądkowy i rozpuszcza się dopiero w mniej kwaśnym środowisku dwunastnicy, w której bakterie są uwalniane, aby spełniły swoją funkcję w przewodzie pokarmowym.
Nowe szczepy testowano w kwaśnym środowisku podobnym do środowiska panującego w żołądku i stwierdzono, że mogą one przetrwać dwie godziny.
W odróżnieniu od zwykłych probiotyków mogą być więc przyjmowane podczas posiłku.
SKŁAD
Jedna (1) kapsułka roślinna zawiera:
B. lactis...............................1.25 mld mikroorganizmów
BB-12
L. acidophilus.....................1.25 mld mikroorganizmów
LA-5
L. paracasei.........................1.25 mld mikroorganizmów
L. CASEI 431
L. rhamnosus GG.................1.25 mld mikroorganizmów
LGG
SPOSÓB UŻYCIA
Osoby dorosłe jedna (1) do dwóch (2) kapsułek dziennie, najlepiej zażywać w trakcie posiłku lub stosować według wskazań lekarza. Nie należy przekraczać zalecanej do spożycia porcji w ciągu dnia. Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
DAWKOWANIE
1 do 2 kapsułek dziennie
OPAKOWANIE
60 kapsułek
KURACJA
30 do 60 dni
INFORMACJE DODATKOWE
Naturalne substancje pomocnicze
Otoczka kapsułki roślinnej (hydroksypropylometyloceluloza)
Substancja wypełniająca: celuloza mikrokrystaliczna; kultury probiotyczne, alginian sodu
Substancje przeciwzbrylające: dwutlenek krzemu, roślinny stearynian magnezu
Informacja alergiczna
Produkt nie zawiera: cukru, soli, skrobi, drożdży, pszenicy, soi, glutenu, produktów mlecznych i jest produkowany bez użycia sztucznych substancji konserwujących, zapachowych lub barwiących. Odpowiedni dla wegetarian.