Opis
OPIS PRODUKTU
Witamina K słynie ze swej roli, jaką odgrywa w krzepnięciu krwi i utrzymaniu kości w dobrym stanie.
Witamina K występuje w kilku postaciach, w tym jako K1 i K2.
Witaminę K2 charakteryzuje wyjątkowa biodostępność i większa aktywność w organizmie.
Produkty bogate w witaminę K to między innymi jarmuż, szpinak, zielona herbata i owies.
Witamina K2 występuje przede wszystkim w fermentowanych produktach spożywczych, takich jak natto – tradycyjnej potrawie japońskiej otrzymanej z fermentowanej soi.
Bez zgody lekarza suplementów witaminy K nie powinny stosować osoby przyjmujące warfarynę lub inne leki przeciwkrzepliwe.
SKŁAD
Każda kapsułka zawiera:
Witamina K2.........................................................100 µg
(jako menachinon-7, zawiera soję i mleko)
SPOSÓB UŻYCIA
Najlepiej zażywać w trakcie posiłku lub stosować według wskazań lekarza. Nie należy przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia.
Kobiety w ciąży, matki karmiące oraz osoby zażywające leki lub chore, powinny przed zażyciem preparatu skonsultować się z lekarzem.
DAWKOWANIE
1 kapsułka dziennie
OPAKOWANIE
50 kapsułek
KURACJA
50 dni
INFORMACJE DODATKOWE
Naturalne substancje pomocnicze
Substancja wypełniająca: fosforan dwuwapniowy
Otoczka kapsułki roślinnej: (hydroksypropylometyloceluloza)
Substancje przeciwzbrylające: roślinny magnezu stearynian*, dwutlenek krzemu
Guma celulozowa
*otrzymywany z roślinnego kwasu stearynowego
Informacja alergiczna
Produkt nie zawiera: cukru, soli, drożdży, pszenicy, glutenu i jest produkowany bez użycia sztucznych substancji konserwujących, zapachowych lub barwiących. Odpowiedni dla wegetarian.